Zbyněk Voleskký - pohřeb

Zbyněk Voleský – uložení urny do hrobu

Ve čtvrtek 24. 6. 2024 – na svátek sv. Jana – proběhlo na hřbitově na Nové Ulici uložení 13 uren klientů charity Olomouc, kteří zemřeli v posledním roce. Urna Zbyňka Voleského – člověka bez domova, který zemřel 20. srpna 2023, a který pocházel z naší farnosti a často se objevoval v našem kostele – mezi nimi byla také.

Pohřební obřady vedl ředitel charity, řecko-katolický kněz P. Petr Princ, za účasti asi 5 pracovníků charity a čtyř dalších osob, které se smutečního obřadu zúčastnily. Jedenácti lidem bez domova na pohřební obřady neměl kdo přijít.

Urny byly uloženy do hrobu charity, který byl pořízený z peněz Tříkrálové sbírky. Z těchto peněz bude hrob i udržován a na desce budou napsána jména všech zemřelých. Urny budou překryty hobrou, zasypány hlínou a příští rok se opět tento společný hrob otevře a přidají se urny další (dvě řady nad sebou) a opět se vše zasype hlínou.

Výkop hrobu provádějí zaměstnanci charity z kanceláří, čím se šetří nutné výdaje spojené s pohřbíváním těchto lidí. Možná někteří ani nevíme, jakou další zodpovědnou duchovní činnost svým klientům – i po jejich smrti – charita poskytuje. Patří jí za to veliký dík! Anička J.

Comments are closed.